Opiskelijoiden SM-kiipeilykilpailut syksyllä 2019 olympialajin hengessä

 

Kiipeilykeskus Irti Maasta Oy järjestää Suomen ensimmäiset maanlaajuiset opiskelijoiden SM-kiipeilykilpailut syksyllä 2019 yhteistyössä Opiskelijoiden liikuntaliiton kanssa.

 

Irti Maasta Oy ja Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) ovat sopineet yhteistyön monivuotisesta Opiskelijoiden SM-kiipeilykilpailuiden järjestämisestä. Kiipeilyn suosio on kasvanut viime vuosina merkittävästi erityisesti nuorten keskuudessa - suosion kasvua on vauhdittanut entisestään kiipeilyn saama mediahuomio sen noustua olympialajien joukkoon Tokiossa 2020.

”Olemme innoissamme uudesta liikuntamuodosta ja -tapahtumasta, jonka voimme tuoda valtakunnallisesti esiin opiskelijoille” Opiskelijoiden liikuntaliiton koulutus- ja tapahtumakoordinaattori Markku Rantahalvari sanoo. Syksyllä järjestettävien kisojen semifinaalit kiipeillään Irti Maasta -keskuksissa neljällä eri paikkakunnalla, ja tapahtuma huipentuu finaalitapahtumaan Helsingin REDIn Irti Maasta -keskukseen.

”Opiskelijoiden SM-kiipeilykilpailut tukevat vahvasti perusajatustamme sekä -osaamistamme ihmisten liikuttamisesta. Tämä tapahtuma on opiskelijoille hieno tapa päästä liikkumaan ja kokemaan uusia liikunnallisia elämyksiä", toteaa itsekin toista maisteritutkintoa suorittava Irti Maasta Oy:n toimitusjohtaja Aleksi Mattila.

Kisatapahtuman tunnelmaa luo rentosarja, jossa kilpaillaan joukkueina erilaisissa kiipeilytehtävissä sekä itse kilpasarja, joka kiipeilyn olympiateeman hengessä kilpaillaan yksilökilpailuna ajanottoseinillä.

 

TAUSTAA KIIPEILYSTÄ

Ensimmäiset kiipeilyn MM-kilpailut järjestettiin vuonna 1991. Urheilukiipeilyn kansainvälinen erikoisliitto perustettiin 2007. Kiipeily esiintyy olympiakisoissa ensi kerran Tokiossa 2020. Irti Maasta Oy järjestää ensimmäiset opiskelijoiden kiipeilyn SM-kilpailut syksyllä 2019. Kisat järjestetään Irti Maasta -keskuksissa, jotka sijaitsevat kauppakeskuksissa keskeisillä paikoilla Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Porissa.

 

TAUSTAA JÄRJESTÄJISTÄ

Irti Maasta Oy on kotimainen, yksityisomisteinen perheyritys ja alan valtakunnallinen toimija, jolla on vakioitu konsepti sekä vakioidut suorituspaikat hyvien yhteyksien äärellä kauppakeskuksissa. Jokaisesta Irti Maasta -kiipeilykeskuksesta löytyvät kilpailuihin soveltuvat ajanottoseinät. Automaattivarmistimet ja oikeanlaisen kiinnittymisen takaavat Self-Belay-laitteet varmistavat sen, että kiipeilemään pääsee vaivattomasti, vaikka ei omaisi aiempaa kiipeilykokemusta. Kiipeily Irti Maasta keskuksessa sopii kaikille. Käytännössä tarvitaan vain into liikkua. Irti Maasta tekee yhteistyötä koulu- ja opiskelija liikuntaliittojen kanssa. Keskuksissa käy vuosittain liikkumassa satoja koululaisryhmiä ja opiskelijoita ympäri Suomen. Asiakkailta saatu palaute on ollut äärimmäisen positiivista. 

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL) on 1924 perustettu valtakunnallinen opiskelija- ja korkeakoululiikunnan edunvalvonta- ja palvelujärjestö. OLL edustaa kaikkia Suomen korkeakouluopiskelijoita. OLL vaikuttaa, palvelee, kouluttaa, tutkii ja toimii niin kansallisilla kuin kansainvälisilläkin kentillä opiskelijaliikunnan puolesta.

Opiskelijoiden SM-kisat (OSM-kisat) ovat valtakunnalliset korkeakouluopiskelijoiden mestaruuskilpailut ja kisoihin osallistuu tuhansia opiskelijoita ammattikorkeakouluista ja yliopistoista ympäri Suomen. OSM-kisojen tarkoituksena on tarjota taitotasoon katsomatta hauska kilpailuformaatti opiskelijoille, joissa tärkeintä on liikunnan tuottama ilo ja yhdessä tekemisen fiilis.