Kiipeilykerhot alkavat

Irti Maasta –kiipeilykerhot


Aktiivista ja kehittävää hauskanpitoa

 

KIIPEILYKERHOT 

Irti Maasta kiipeilykerhot ovat 7-12 -vuotiaille lapsille tarkoitettuja liikuntakerhoja, joissa kiipeilyn lisäksi ohjelmassa on monipuolista liikunnallista tekemistä. Kerhossa käsiteltäviä aiheita ovat mm. kehonhallinta, ketteryys ja koordinaatio, itseluottamus ja ryhmätyö sekä tekniikat ja varusteet. Kiipeily on monipuolista liikuntaa ja se tukee myös muiden lajien harjoittelua.

Kerhot on jaettu osallistujien iän ja taitotason mukaan, eli kaikille löytyy varmasti mieleistä tekemistä. Ikäryhmät ovat 1-2 -luokkalaiset, 3-4 -luokkalaiset ja 5-6 -luokkalaiset. Yhden harjoituskerran pituus on aina 60 minuuttia ja kiipeilykerhoissa vetäjinä toimii kokenut ja koulutettu ohjaajamme. Lapsen valvojan ei tarvitse olla paikalla kerhon aikana.

Kerhoon osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta tai osaamista kiipeilystä, mutta osallistujan tulee osata toimia ryhmässä sekä noudattaa annettuja ohjeita. Näin voimme taata kaikille osallistujille mahtavan kerhokokemuksen. 

"Sonjan mielestä kerhoon kannattaa tulla, koska siellä on hauskaa, oppii uusia asioita ja kiipeily on vaan niin kivaa. Vanhemman mielestä kiipeily on harrastus, jossa lapsi viihtyy ja tulee iloisena kotiin. Lisäksi kiipeily on monipuolista ja hyvää liikuntaa ja kehittää motorisia taitoja. Kivointa kerhossa on ollut uusien asioiden oppiminen. Solmut olleet kiva uusi juttu"

- Eero T

Kerhojen alkaminen ja kesto

Syksyn kiipeilykerhot alkavat viikolla 36 (31.8.2020 alkava viikko), viimeinen kokoontuminen on viikolla 50. Ryhmät kokoontuvat säännöllisesti kerran viikossa muutamia poikkeuksia lukuunottamatta (kerhoja ei pidetä esimerkiksi hiihtolomalla). Katso kerhoryhmien ajankohdat alempana olevasta taulukosta.

Ryhmät

Sulkkarit - Kiipeily on helposti lähestyttävä ja hauska harrastus!

Tässä ryhmässä voit olla ensikertalainen tai kiipeillyt jo jonkin verran.

Aluksi kerrataan perusasiat. Taitojen karttuessa edetään haastavampiin kiipeilytehtäviin. Kiipeilyn lomassa kehitetään kehonhallintaa, tasapainoa ja koordinaatiota. Kerhon aikana vahvistetaan myös itseluottamusta ja ryhmätyötaitoja. Erilaiset pelit, kisailut ja leikit kuuluvat kerhotoimintaan. 

Kiipeily on monipuolinen harrastus, joka sopii kaikenikäisille. Huipun saavuttaminen vaatii hieman ponnistelua ja uskallusta, mutta on erittäin palkitsevaa!

Slingit - Taitojen kartuttaminen vaatii sitkeyttä, mutta eteneminen palkitsee!

Ryhmä sopii vähän enemmän kiipeilleelle, joka haluaa kehittää taitojaan ja oppia uutta.

Tässä ryhmässä olet jo kiipeillyt vähän enemmän.

Osaat pukea ja tarkastaa valjaat, tehdä kasisolmun (tai koet oppivasi ne nopeasti) ja pääset suurimman osan kiipeilyseinistämme ylös asti. Haluat oppia ja harjoitella erilaisia tapoja kiivetä. Tässä ryhmässä vakiinnutetaan ja monipuolistetaan taitoja unohtamatta ryhmätyötaitojen ja itseluottamuksen vahvistamista. Kiipeilyn lomassa kehitetään kehonhallintaa, tasapainoa ja koordinaatiota sekä harjoitellaan kiipeilytekniikkaa. Pelien, kisailun ja leikkien lisäksi tutustutaan kiipeilyvälineisiin ja niiden käyttämiseen.

Kohokohtana voi olla vaikkapa eväiden nauttiminen seinän yläosaan kiinnittyneenä!

Aikataulut

Kerhoryhmien aikataulut. Huomaa edelliskevään kerhoista poikkeavat alkamisajankohdat. Kerhot alkavat ja loppuvat syksyllä tasatunnein. Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia ryhmien kokoonpanoihin, mikäli osallistujamäärä tai osallistujien taitotaso tätä edellyttää. 

 matike
17:00Sulkkarit (1-2 lk)Sulkkarit/Slingit (1-2 lk)
18:00Sulkkarit (3-4 lk)Slingit (3-4 lk)
19:00Sulkkarit (5-6 lk)Slingit (5-6 lk)Vain Tampere: jatkoryhmä

Kerhon sisältö

Kiipeilykerhon hinta sisältää:

  • ohjattua harjoittelua
  • uuden oppimista
  • suorituspassin
  • loppujuhlat tarjoiluineen

Kerhoon sitoudutaan koko harjoituskaudelle. Kerhon täytyy olla maksettuna ennen ensimmäistä kerhokertaa (maksu viimeistään ensimmäisen kerran yhteydessä). Katso sisaralennus sekä ennakkovaraajan etu alempaa.

"Ossi P:

Miksi kerhoon kannattaa tulla? Koska siellä on niin kivaa.

Kun siellä on kiva tehdä eri tehtäviä. Kivat kiipeilykaverit.

Mikä on kivointa? Liikkuminen. Oppii kiipeilyä ja tekniikoita.

Mitä olet oppinut? Olen oppinut sitomaan solmuja, kuten kasisolmun. Eri tekniikoita kiivetä.

Vanhempien mielipide kerhosta: Kivaa kun lapsi on löytänyt kivan ja mielenkiintoisen harrastuksen. Mukavat ja inspiroivat ohjaajat. Oppii kehonhallintaa ja saa liikuntaa. Kehittää myös motoriikkaa."

- Tanja ja Kai P

Kerholaisen opas

Mukaan kerhoon tarvitsee ainoastaan sisäliikuntaan sopivat vaatteet ja puhdaspohjaiset kengät.

Ennen kiipeilyä käydään läpi turvallisuusohjeet ja opastetaan kiipeilyvaljaiden pukeminen ja käyttö. Ohjaaja tarkistaa kaikkien kerholaisten välineet aina ennen kiipeilyn aloittamista. Jokaista 10 kerholaista kohden on yksi ohjaaja.

Puistossa voi olla samaan aikaan muita kiipeilijöitä, mutta alue on pääsääntöisesti varattu kerholaisille.

Kaikki aktiviteetit tehdään valvotusti, mutta kerholaisten huoltajat vastaavat kerholaisten omista vapaa-ajan vakuutuksista. Kerholaisia ei ole vakuutettu Irti Maasta Oy:n puolesta.

Kerhon pelisäännöt

  • Kuuntelen ohjaajia ja noudatan sääntöjä. 
  • Käyttäydyn kohteliaasti muita kohtaan
  • Tsemppaan ja kannustan toisia
  • En poistu alueelta ilman ohjaajan lupaa

Peruutusehdot

Osallistuminen kerhoon voidaan peruuttaa veloituksetta viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Peruutuksista veloitamme 10 euron käsittelymaksun. Alle viikon varoitusajalla tulleista peruutuksista perimme tilaisuuden täyden hinnan, sairaustapauksia lukuunottamatta. Sairaustapauksista tulee toimittaa lääkärintodistus. Mikäli sairastumisen tai loukkaantumisen takia lapsi ei voi osallistua jo maksettuun kerhoon, lääkärintodistuksella maksajalla on oikeus hakea hyvitystä kerhosta neljän (4) viikon omavastuuosuuden jälkeen yhtäjaksoisesta poissaolosta jäljelle jäävistä kerroista. Lääkärintodistuksen tulee kattaa koko poissaoloaika.

Irti Maasta pidättää oikeuden perua tai yhdistellä ryhmiä, mikäli ryhmiin ei tule tarpeeksi osallistujia. Olemme näissä tapauksissa yhteydessä suoraan osallistujiin.

Muut ehdot

Mikäli kerhotoiminta joudutaan keskeyttämään Irti Maasta Oy:stä riippumattomista syistä yli kuuden viikon ajaksi, poisjääneet kerhokerrat pyritään ensisijaisesti järjestämään toisena ajankohtana. Mikäli tämä ei ole mahdollista, poisjääneet kerhokerrat korvataan yhdellä vapaalipulla per kaksi poisjäänyttä kerhokertaa.

Sisaralennus 20 €/henkilö!

Varaa kerhopaikka useammalle kuin yhdelle kerholaiselle samalla kertaa ja saat 20 €:n alennuksen seuraavista kerholaisista (alennus koskee vain samassa taloudessa asuvia sisaruksia, ei kavereita). Alennuksen saat, kun ilmoitat kaksi tai useampia kerholaisia samalla kerralla. Erikseen tehtyihin ilmoittautumisiin alennusta ei voida myöntää.

Varaa paikkasi ajoissa

Ennakkovaraajan etuna saat automaattisesti 10 €:n alennuksen kerhomaksusta per osallistuja, kun varaat kerhopaikan 16.8. mennessä. Viimeinen ilmoittautumispäivä kerhoihin on 23.8. Mahdollisten peruutus- tai muiden vapautuneiden paikkojen osalta ole yhteydellä puistoihin.

/ sivu
Laskeva

4 tuote(tta)